Daar dacht de dokter toch een beetje anders over

Wat een heerlijk weer is het toch de afgelopen weken. Terwijl ik dit schrijf zit ik met de laptop op schoot achterin de tuin. Muziekje aan, voeten op de warme kussens van de tuinbank, het zwembadje wordt gevuld. En daarbij, ik voel me goed! Ik kan alweer van alles, heb al stukjes auto gereden en gefietst. En in mijn beleving kan ik onze jongste van twee ook wel weer tillen. En lekker zwemmen met dit warme weer, moet kunnen toch? Nou, daar dacht de dokter toch een beetje anders over.

Typisch ons

De operatie is inmiddels twee weken geleden, dus was het tijd om op controle te komen. Al om 9 uur moesten we in Groningen zijn. En dat had met de kinderen nog even wat planning nodig: één iets eerder naar de oppas, de anderen naar oom en tante. Maar toen bleek de oudste zomaar een vrije dag te hebben; juf ziek. Maar ook dat loste zich vrij snel weer op en dus zaten we, typisch ons, om half 9 in de wachtkamer.

Het resultaat

De chirurg vroeg als eerste hoe ik het resultaat vind. Ik vertelde dat ik het veel mooier vind dan de expanders en dat het ook veel fijner voelt, ik ben wel tevreden. Hij was blij dat te horen en wilde het ook wel even zien. Ook daarover was hij tevreden. Zelf heb ik de afgelopen weken, na de operatie een aantal keer gedacht: op naar de volgende stap. En blijkbaar denken plastisch chirurgen daar hetzelfde over, want hij begon meteen over het maken van tepels.

Tepels

Ik merk dat ik zo, zonder tepels, toch ook denk: het heeft wel de goede vorm, maar af is het nog niet. De dokter legde met een tekeningetje uit hoe van de bestaande huid een tepel gemaakt kan worden, onder plaatselijke verdoving. Daarna kan dan de tepelhof getatoeëerd worden, zodat het weer helemaal ‘normaal’ lijkt. Maar ik zal nog even moeten wachten. Met de tepel zeker 6 maanden en met tatoeëren daarna nog eens 3 maanden. Dus we zijn nog wel een jaartje verder.

Rustig aan

Voor nu had ik nog wel een aantal vragen. Omdat het zo goed gaat, vroeg ik mij af of ik alle voorschriften nog moest opvolgen of dat ik daar ook al wel wat van kon afwijken? Zo zou ik bijvoorbeeld wel kunnen zwemmen, dacht ik. Nou, dat vond de dokter toch niet zo’n goed idee. Het leek hem wel verstandig gewoon de weken aan te houden die ervoor staan. Niet meer dan 5 kilo tillen en niet boven je macht werken en ook niet sporten… Hmm… Jammer. Maar ik mag wel in het zwembad. Niet om te zwemmen, maar wel om lekker af te koelen.

Lekker in de tuin

Dus, ik blijf hier nog even lekker zitten op de tuinbank. Het badje is inmiddels vol. En als ik het echt te warm krijg, neem ik een duik! Ga ik stiekem ook even kijken hoe mijn nieuwe borsten eruit zien in m’n bikini.

2 gedachten over “Daar dacht de dokter toch een beetje anders over

  1. Helma de Jonge schreef:

    Lieve Mirna, wat fijn dat het zo goed gaat. Al met al ben je nog niet af van alle dingen die nog moeten het komende jaar. Heb respect voor je hoe je alles doorstaat. Knap gedaan. Geniet van het fijne in het leven. Groetjes Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *