Ik voel me trots: ik heb ook deze operatie doorstaan! – deel 2

Dinsdag 15 mei

23.00 uur — Het is bedtijd. Ik heb me nog even gedoucht, zodat we morgenvroeg meteen weg kunnen voor de operatie. M’n moeder is er en blijft logeren, om er morgen te zijn voor de kinderen. Ik lig even na te denken. Ik denk aan de vorige operatie. Ik denk aan de operatie van morgen. Hoe zal het gaan? Ik ben gespannen. Vlak voordat ik in slaap val, gooi ik er nog even een geintje in. ‘We moeten nog even oefenen’, zeg ik tegen Martin. ‘Wat?’ vraagt hij. ‘Vraag me eens wat mijn geboortedatum is’, antwoord ik. En ja hoor, ik had het goed! Voorbereiding geslaagd!

Woensdag 16 mei

4.55 uur — Het is voor 5.00 uur als ik wakker word. Het duurt nog een kwartier voordat de wekker gaat, maar slapen doe ik niet meer. Nog geen uur later zitten we in de auto. M’n moeder zwaait ons nog even uit. Dit keer rijd ik niet zelf, zoals ik de vorige keer wel wilde. Ik hoef niet overal controle over te hebben.

Deze weg heb ik eerder afgelegd

7.00 uur — Alle gegevens zijn doorgenomen. Ik mag mijn operatiehemd aan en dan verander ik in ‘de patiënt’. Ik ga in bed liggen en word vervoerd door de gangen van het UMCG. Naar de wachtruimte voor de OK. Ik maak een praatje met de verpleegkundigen die me vervoeren en later met de anesthesisten. Ik ben best ontspannen. Deze weg heb ik eerder afgelegd.

7.55 uur –De plastisch chirurg komt even bij me. Hij herkent me bijna niet, want ik draag een mooi (lees: raar) mutsje. Hij wil nog even een tekening maken van wat hij gaat doen. Operatiehemd weer uit, naast bed, meetlint en stift erbij. Hij heeft er vertrouwen in dat hij er iets moois van kan maken. En dat heb ik ook.

Daar gaan we!

8.15 uur — Het kapje gaat over mijn mond en ik adem diep in. Vlak daarvoor heb ik een infuus gekregen (er was weer eens een tweede keer prikken voor nodig) en hebben ze nog even doorgenomen wat ze precies gaan doe. En ik mocht nog één keer mijn gegevens opnoemen. Er moest nog een armsteun bij, anders valt mijn arm eraf, aldus de anesthesist. Ik lach er hartelijk om en zeg dat er nu wel genoeg lichaamsdelen zijn geamputeerd. Maar dan verdwijn ik in de narcose. Daar gaan we!

10.15 uur — Ik ben er al weer! Ik heb het doorstaan! Dat ging snel! Ik lig op de uitslaapkamer en word langzaam wakker. Ik ben tevreden dat het weer gelukt is en heb weinig pijn. Ik krijg al snel een ijsje en binnen een uur lig ik weer op de zaal. Een zaal voor vier personen dit keer. Drie bedden zijn bezet. Niet veel later raak ik aan de praat met mijn buurvrouw en we kletsen een tijdje gezellig.

Eten

12.00 uur — Tijd voor wat eten. In tegenstelling tot de vorige keer, ben ik nu helemaal niet misselijk, dus de boterhammen gaan er prima in. Lekker. Intussen zit ik nog aan het infuus, die met regelmaat irritant begint te piepen. Gelukkig mag het infuus er snel vanaf. Ik moet er alleen nog even weer aan voor de antibiotica.

16.00 uur — De kinderen komen op bezoek! Ze nemen een prachtige ballon voor me mee. Ik ben daarvoor al even aan de wandel geweest (nou ja, naar de wc, maar toch). Het is gezellig dat ze er even zijn. Ze kruipen bij me op bed en vinden het allemaal wel een beetje gek dat ik hier zo in een ziekenhuisbed lig. Als ze weggaan zeggen we ‘tot morgen’ en niet veel later blijkt dat dat ook echt wel gaat lukken, want de chirurg is erg tevreden. Tijdens de operatie bleek wel dat één expander minder gevuld was dan de andere. De oorzaak daarvan is niet echt te achterhalen. Misschien een keer mis geprikt met vullen…? Maar er was meer dan genoeg ruimte om de siliconen te plaatsen en zelfs nog om een stukje zwakke huid weg te werken. Het voelt nu al mooier dan gisteren!

Ik voel me verrassend goed. Niet misselijk en ook niet zo beurs als ik gedacht had. Ik had zelfs energie om even een weekje verder te tekenen in mijn bullet journal! En om lol te maken met mijn buurvrouw en de verpleegkundige over eten van McDonalds. Helaas lieten ze dat niet bezorgen, haha.

Ik hoop op een rustige nacht hier en dan morgen fijn naar huis!

 

     

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *