Kerstmarkt in Gramsbergen

Afgelopen woensdag om half 3 had ik mijn wagen volgeladen en reed ik naar de kerstmarkt in Gramsbergen. Weken had ik getwijfeld: doe ik het wel? Doe ik het niet?

Kerstmarkt in Gramsbergen

Mijn zus heeft haar eigen kapsalon en schoonheidssalon en staat met haar producten al een aantal jaren op de Kerstmarkt in Gramsbergen, maar was dat ook wel wat voor mij? Ik ben inmiddels al een aantal maanden bezig om verschillende dingen te maken; gedichtjes, handlettering, servies met handlettering. En zo kwam het dat zij mij vroeg om een kraam met haar te delen.

Voorraad genoeg

Niet lang voordat de kerstmarkt zou plaatsvinden besloot ik uiteindelijk om er voor te gaan. Inmiddels had ik een voorraadje aangelegd van spullen die ik zou kunnen verkopen. Ik heb me lang afgevraagd waar ik de kraam mee moest vullen: had ik wel genoeg? Maar toen ik daar eenmaal meer vertrouwen in kreeg, had ik er steeds meer zin in.

Helaas regende het toen ik de auto in Gramsbergen parkeerde, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik sleepte mijn twee kratjes met spullen naar de kraam en samen bouwden we de boel op. Mijn zus haar kant met make-up, ik mijn kant met mijn eigen gemaakte spullen. Verder kleedden we het wat aan met kerstverlichting en kaarsjes.

Etagère-actie

Vooraf hadden we bedacht dat een gezamenlijke actie wel erg leuk zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had een etagère opgeleukt met leuke woorden en die mocht wat mij betreft weggegeven worden. En zo ontstond het idee om een grote vaas te vullen met producten die mijn zus verkoopt. Mensen konden raden voor welk bedrag er aan producten in zat en wie er het dichtst bij zat, won de etagère. Tijdens de markt vulden we de etagère met lekkere kerstkoekjes en -kransjes en dat trok natuurlijk wel wat bezoekers.

Valt het in de smaak?

In de loop van de uren kwamen er steeds meer mensen langs onze kraam en kreeg ik leuke reacties op mijn creaties. Ik verkocht verschillende borden en raakte aan de praat me een aantal mensen die in de toekomst nog wel wat leuke opdrachtjes voor me hadden. Erg leuk om op deze manier te merken of mijn spullen in de smaak vallen!

De winnaar van de etagère is inmiddels bekend. Degene die er maar een paar euro naast zat was Daisy de Vos. Ik hoop dat ze blij is met de etagère!

Cadeautje nodig?

En zoek je nog een leuk cadeautje voor Kerst? Voor je moeder, je schoonmoeder of een vriendin? Ik heb nog wat leuke kerstbordjes over! En natuurlijk maak ik ook bordjes op maat! Voor een geboorte, een huwelijk, een verjaardag of gewoon, met jouw eigen lievelingstekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *