Een dagje genieten

Deze zomer op vakantie gaan zit er niet echt in. Ik ben op 5 juli geopereerd (brca2avontuur) en kan nog niet zo veel. En slapen in mijn eigen bed is me nu best wat waard, dus we blijven thuis! Maar dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal niks kunnen. Na een paar weken van ècht heel weinig doen, zie ik het wel zitten om er met de kinderen een dagje op uit te trekken. Maar waar ga je naar toe met kinderen van vijf, drie en één jaar oud?

Normaal gesproken zijn we allemaal dol op zwemmen, maar dat mag ik nog even niet. Ook willen we graag een beetje in de buurt blijven, zodat we gauw thuis kunnen zijn, mocht het me toch wat tegenvallen. En als we dan toch wat wensen uitspreken, van mij hoeft het ook niet al te duur. Zo is Wildlands in de buurt, maar dat vind ik met onze kinderen het geld nog echt niet waard.

Ineens zie ik op Facebook foto’s langskomen van Drouwenerzand. Dat bestaat dus nog steeds! Ik weet nog dat ik daar zelf naartoe ging: schoolkamp groep 7, vermoed ik. Meer dan het feit dat ik daar naartoe geweest ben, herinner ik me niet, dus ik ga eens kijken op de website. Het park blijkt te voldoen aan al onze eisen: het heeft geschikte attracties voor alle leeftijden, het is niet zo groot en ook niet zo duur en we hoeven er maar een half uurtje voor te rijden.

Omdat ik de kinderen nog niet kan tillen en ook niet in veel attracties kan, gaan ook opa en oma mee op dit gezellige dagje uit. Het is mooi weer, de zon schijnt ons tegemoet en we hebben er zin in. ‘Maham… Gaan we al???’ Drouwenerzand, we komen eraan!

Binnen een half uur, staan we voor de ingang en de kinderen zien meteen van alles wat ze willen doen. Maar we moeten eerst nog even betalen. Voor kinderen vanaf 3 jaar betaal je 14 euro per persoon voor het park en onder de 3 jaar is het gratis.  Wat ik verrassend vind, en waar we pas laat achterkomen, is dat eten en drinken bij de prijs in zit. Rond het middaguur is dit helaas wel te zien in de enorme rij wachtenden voor patat en snacks. Kom ik aan mijn m’n zelfgesmeerde broodjes (de site van te voren blijkbaar niet goed genoeg doorgenomen :p).

We genieten enorm van de leuke attracties: een draaimolen, een kleine achtbaan en het piratenschip. Ook rijdt onze dochter rond op een echte pony en is het treintje dat door het park rijdt erg leuk. De jongste geniet met volle teugen van alles wat er te zien en te horen is, hij kijkt zijn ogen uit! Er is veel te doen voor kleine kinderen, maar ook genoeg voor tieners, bijvoorbeeld een spookhuis en ook nog een aantal wat heftiger attracties, waar niemand van ons gezelschap in durft.

Buiten hebben we al veel beleefd en dan zijn we nog niet eens binnen geweest! Binnen is een apenkooi, met een afgeschermd stuk voor kinderen tot en met 4 jaar, wat een groot succes is bij ons kleintje, die inmiddels heeft ontdekt hoe een glijbaan werkt; wat een plezier! En er rijden (in dit geval geen echte) ezeltjes, waarop je een rondje kunt maken.

Aan het einde van de dag duiken we nog even de speeltuin in, want die mag natuurlijk niet ontbreken! En daarna moe maar voldaan naar huis.

Als we na afloop aan onze dochter van 3 vragen wat het leukste was, zegt ze meteen: ‘de glijbaan!’ Dus morgen maar weer gewoon naar de speeltuin om de hoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *