Werk in uitvoering – klepbank van steigerhout

Sinds het na de operatie weer wat beter gaat en Martin het niet meer alleen hoeft te doen met de kinderen, is hij weer aan het klussen geslagen. Vier jaar geleden kochten we dit huis en er blijven altijd dingen die je nog wil doen of dingen die nog niet af zijn. Helemaal als je bedenkt dat ons gezin in de vier jaar dat we hier wonen van drie naar vijf personen is gegaan. Eerder schreef ik over onze tafel van steigerhout, maar met alleen een tafel zijn we natuurlijk nog niet tevreden.

Zit- en opbergruimte in één

Met drie kinderen is het fijn om aan tafel veel zitruimte te hebben en handig om veel opbergruimte te hebben. Die twee dingen combineren leek ons helemaal een goed plan. En zo ontstond het idee voor een grote klepbank bij de tafel. De onderkant van de tafel is wit geverfd en dat wilden we graag laten terugkomen in de bank. Er moet geen overdaad aan steigerhout ontstaan, maar het moet wel bij elkaar passen, dus een klein beetje steigerhout moest er ook in verwerkt worden.

Martin heeft eerst in een tekenprogramma de bank getekend, zodat we konden zien hoe het zou gaan worden. En zo kon hij meteen berekenen hoeveel we overal van nodig zouden hebben. Ideaal! Dit zorgde ervoor dat hij op een regenachtige avond achter de laptop kon gaan zitten en hele boel in één keer kon bestellen. En dat werd een paar dagen laten bij ons thuis afgeleverd!

De klepbank bestaat uit drie delen, wat handig is om het neer te zetten, maar ook om het te verven. Vanaf het moment dat de losse onderdelen in elkaar gezet zijn, kunnen we al op de bank zitten en om de beurt worden ze geverfd.

Foo Fighters door de speakers

Twee van de drie delen zijn al helemaal af en daar zit ik nu op terwijl ik zit te typen. Op de achtergrond hoor ik Foo Fighters keihard door de speakers van onze Sonos; hèt geluid van Martin die aan het verven is. Nog even en dan is dit onderdeel ook klaar en kunnen we de kussens gaan bestellen die erop moeten.

Maar als je het doet, moet je het goed doen. Na de bank is onze eethoek nog niet klaar… De lamp die al jaren boven onze tafel hangt, is al heel lang aan vervanging toe. En daarvoor waren we nog niet zolang geleden bij IKEA. Al lange tijd wilde ik graag industriële lampen boven de tafel en nu hebben we ze eindelijk gekocht!

Oké, doe maar weer steigerhout

Zomaar even ophangen is er bij ons thuis niet bij, daar moet ook een hele constructie aan te pas komen. En dat was vandaag aan de beurt. En om het in dezelfde stijl te houden, hebben we opnieuw gekozen voor, jawel: steigerhout! Aan het plafond komen in precies dezelfde afmeting als de tafel, steigerplanken aan het plafond. En om een ander te laten geloven dat de planken een zweven, heeft Martin vandaag een houten frame aan het plafond gemaakt. Ook dit moet nog in de verf, dus we zullen nog een paar dagen en een paar nummers van Foo Fighters moeten doorstaan, voordat het echt af is.

Er was een flinke constructie nodig om het aan het plafond te krijgen.

Stevig vast! 

 

 

2 gedachten over “Werk in uitvoering – klepbank van steigerhout

  1. Marijke venema schreef:

    Hey Mirna, dat gaat er vast mooi uitzien! Ben benieuwd, kom graag een keer kijken. Misschien kan Martin ons wat ideetjes geven voor De Bron. We willen ook graag wat met steigerhout. Wens je en jullie beterschap. Groetjes Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *