Tafeltje dekje!

Ik hou van steigerhout! Dat schreef ik al eerder in een blog over onze steigerhouten muur. Maar als je ervan houdt, blijft het natuurlijk niet bij alleen maar een muur van dat hout, er moest meer van gemaakt worden!

In onze eerste woning hadden wij een zelfgemaakte tafel van zwart   geverfd MDF. Met die tafel waren wij toen heel blij, want er waren op dat moment weinig tafels te koop die aan onze wensen voldeden. Net als altijd als dat wat er te koop is niet aan onze wensen voldoet, bedenkt Martin hoe hij dit zelf kan maken. Uren werk zaten er in de zwarte tafel, maar na onze verhuizing naar een groter huis, werd het ook tijd voor een grotere tafel. De zelfgemaakte zwarte tafel is inmiddels wit en doet dienst als speeltafel op de kamer van de kinderen, want: weggooien? Tuurlijk niet!

In onze kleine flat hadden we ruimte voor een vierpersoonstafel, nu we groter woonden kon de tafel toch ook wel iets groter. En daarmee zouden we ook werken aan één van mijn dromen: een mooie grote tafel vol met onze kinderen en later hun vriendjes of vriendinnetjes: gezellig samen kletsen, knutselen, eten.

Ik wilde heel graag een tafel met een blad van steigerplanken en dat bracht Martin al snel op een idee: het moest een tafel worden met een witgeverfd frame van vurenhout en daarop een blad van vijf steigerplanken breed en twee meter lang.

Vooral het verven van dat frame was een flinke klus, omdat Martin de laatste laag in één geheel wilde verven. Met een tafel van twee meter kost dat nogal wat ruimte en dat is ruimte die we binnen niet bepaald over hebben. Naast het verven van het frame, hebben ook de steigerplanken een kleurtje gekregen, ze zijn gebeitst met speciale steigerhoutbeits. Toen de tafel helemaal af was, moest ie van de berging verplaatst worden naar de woonkamer. Volgens de berekeningen zou dit precies passen, nou dat klopte! Het kostte heel wat tijd om het grote ding door de deuropening te krijgen zonder dat de deur, de tafel of beide, beschadigt raakten, maar het lukte.

Eenmaal op z’n plek zijn we ontzettend trots op dit meesterwerk! Elke dag zitten we met veel plezier aan de tafel. We eten er, we kletsen er, we knutselen wat af en heel vaak zit ik fijn aan tafel achter mijn laptop. Het enige wat nog ontbreekt zijn aan de ene kant goede, fijn zittende en een beetje hippe stoelen en aan de andere kant een stoere bank tegen de muur. En oh ja, twee mooie industriële lampen aan het plafond. Verder ben ik niet zo veeleisend hoor…

De bank is het eerstvolgende project dat we (lees: Martin) gaan aanpakken. Ook deze zal gedeeltelijk worden gemaakt van ons geliefde steigerhout en het moet een klepbank worden, zodat er veel in opgeruimd kan worden. Dat is best handig met drie kinderen, dus ik kijk er naar uit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *