Dilemma

Sinds kort weet ik dat mijn wens van vroeger nog leeft. Ik wilde altijd schrijver worden en dat wil ik nog! En sinds ik die wens weer voel vanuit mijn tenen, voel ik ook dat er iets in mij open is gegaan, dat heel lang dicht gezeten heeft. Ik voel veel energie om bezig te zijn met wat ik leuk vind. Ik wil veel schrijven en dichten en het liefst dagelijks. Maar wat maak je dan? Het is natuurlijk heel fijn om zomaar van je af te schrijven, maar ik zou zo  graag willen dat het uiteindelijk tot iets leidt; een boek, een gedichtenbundel… Iets wat ervoor zorgt dat ik er ook mijn werk van kan gaan maken.

Maar hoe pak ik dat aan? Kun je zomaar beginnen als schrijver? Hoe dan? Moet ik daarvoor meer kunnen dan ik nu al kan? Of is alleen een beetje talent genoeg? (en heb ik dat dan??)
En zo pijnig ik mezelf de afgelopen weken met deze vragen en Google ik me suf naar hoe ik dit kan doen.

Ik probeer mensen te vinden die gelijkgestemd zijn of iets doen wat mij richting kan geven. En daardoor raak ik erg geïnspireerd. Maar dat brainstormen stormt me ook alle kanten op. Ik wil verhalen van anderen vertellen; in verhaal- en in dichtvorm, ik wil blogs schrijven, ik wil gedichten schrijven, een kinderboek misschien? Er zijn zoveel deuren aan het opengaan dat ik niet goed weet waar ik beginnen moet.

Door de operatie die voor aanstaande woensdag op de planning staat (zie mijnbrca2avontuur), kan ik gelukkig even stil blijven staan. Ik hoef niet meteen door te denderen in mijn hoofd. Ik mag even nadenken over wat ik echt wil. En ach, hoe erg is het om met alles te beginnen? Dan zal ik vast vanzelf merken wat me energie geeft, waar ik blij van word.

Vanuit mijn ge-Google kwamen eigenlijk twee richtingen naar voren:
De eerste richting is het schrijven. Ik zou bijvoorbeeld bij de schrijversacademie een opleiding kunnen volgen om beter te leren bloggen of om goede verhalen te leren schrijven. Het lijkt me heerlijk om dit te kunnen doen en eens in de paar weken met andere schrijvers bij elkaar te komen en meer te leren over dat wat ik leuk vind. Nadeel zou kunnen zijn dat ik dan niet op relatief korte termijn fulltime kan gaan doen wat ik leuk vind.

De tweede richting is het ondernemerschap: hoe kan ik met dat wat ik leuk vind, geld verdienen? Hoe kan ik dat aanpakken en wat heb ik daarvoor nodig? Via Facebook kwam ik fablifebusiness.nl tegen. De onderneemster die daarachter zit is Margriet Spijksma. Zij biedt een opleiding aan om jonge ambitieuze vrouwen te helpen hun eigen business op te zetten. En dan vooral een goedlopende business. Ook dat lijkt me erg leuk en inspirerend om te doen.

Dus ik ga de komende tijd nog even mijmeren over dit dilemma. Wat wil ik graag en wat is voor mij de beste keuze? En wie weet komt er in de tussentijd nog wel iets veel beters voorbij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *