Een week vol Woordenwensjes – week 1

Een week vol Woordenswensjes – week 1

Iets meer dan een week geleden daagde ik mezelf uit: 365 dagen achter elkaar een woordenwensje plaatsen op Instagram en Facebook. De afgelopen week heb ik een aantal keer gedacht: waar ben ik aan begonnen? 365 dagen! Dat is best een lange tijd! 365 woordenwensjes! Dat zijn er best veel! Maar, er waren ook momenten waarop er nieuwe gedichtjes ontstonden. Op die momenten voelde ik: dit gaat me wel lukken, ik hou zo van woorden en het raken van mensen met mijn woorden, dit kan niet mislukken!

woordenwensjes Voorraad opbouwen

Natuurlijk heb ik al gezorgd voor een buffer: een voorraad van gedichtjes waaruit ik kan putten, zodat ik niet al op korte termijn achter de feiten aanloop (ik hoop natuurlijk dat dat me het hele jaar lukt, om niet achter de feiten aan te lopen). Dat geeft me voldoende ruimte in mijn hoofd om nieuwe woordenwensjes te schrijven, zonder de druk te voelen dat dat vandaag, nu meteen, moet.

Van bijna alle woorden die ik van jullie kreeg in mijn eerste oproep, heb ik inmiddels een gedichtje gemaakt. Deze zal ik afwisselen met gedichtjes die ik al eerder maakte. Hieronder vind je de gedichtjes van de afgelopen week. Welke vind jij het mooist? Of welke heeft jou geraakt?

En weet je wat ik nou zo mooi vind? Ik krijg reacties van mensen die geraakt zijn door de woorden die ik schrijf, maar juist die reacties raken mij weer. Zo zat ik vanmorgen met tranen in mijn ogen toen ik een appje kreeg van iemand die tranen in haar ogen had na het lezen van één van mijn woordenwensjes. Ik vind het zo mooi dat dat kan met woorden!

En ik kreeg de vraag of één van mijn gedichtjes geplaatst mocht worden op de site van Oudersenzo.nl!

Oproep

Ik heb natuurlijk nog lang geen 365 woordenwensjes klaarliggen, dus doe ik opnieuw een oproep aan jullie: waarover zou jij een gedichtje willen? Het mag wat mij betreft overal over gaan, dus kom maar op met je woord!

 

                 

2 gedachten over “Een week vol Woordenwensjes – week 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *