Woordenwensjes Challenge: Doe je mee?

Het was voorjaar 2017 en het ging niet zo goed met mij. Het lukte mij even niet om te voldoen aan alles wat het leven van mij vroeg: een leuke vrouw zijn, een leuke moeder zijn en een goede werknemer zijn. Dus nam ik op een dag het besluit om even een tijdje niet te werken. Nou ja, besluit… Het voelde meer alsof het niet anders kon.

Gedichtjes

En wat er in die tijd ontstond kon ik vooraf niet vermoeden. Zo ineens, op een warme lentemiddag schreef ik mijn eerste gedichtje. Ik weet niet eens meer welke het was, maar ik was verbaasd over wat er ontstond! Wat vond ik dit leuk! En eigenlijk ben ik sindsdien niet meer gestopt met het schrijven van gedichtjes. Over de kinderen, over mijn gevoel, over het gevoel van anderen. Van alles eigenlijk.

Delen op Social Media

Door de gedichtjes te delen merkte ik dat ik anderen kon raken met mijn woorden. Daarover was ik minstens zo verbaasd als over de gedichtjes zelf en dat spoorde me aan om meer te delen. Ook deed ik een oproep aan mijn Facebookvrienden en Instagramvolgers om een woord te noemen ter inspiratie, om een gedichtje over te schrijven. En er ontstond een naam voor mijn gedichtjes: Woordenwensjes.

Woordenwensjes Challenge

Afgelopen week besloot ik om het groter te gaan aanpakken met mijn Woordenwensjes. Ik maakte een speciaal Woordenwensjes-account aan op Instagram. Op dat account wil ik met grote regelmaat Woordenwensjes posten. Ik wil er een uitdaging van maken, een echte Woordenwensjes-Challenge. Ik daag mezelf uit om vanaf vandaag een jaar lang, 365 dagen achter elkaar, een Woordenwensje te plaatsen.

Oproep!

Maar dat kan ik natuurlijk niet alleen. Om dat voor elkaar te krijgen, doe ik bij deze een oproep aan jullie, om mij te inspireren. Dus, lieve mensen die mijn blogs lezen, en lieve volgers op Social Media: roept u maar! Waarover zou jouw gedichtje gaan? Of over wie? Of voor wie? Laat het me weten!

Zodra ik jouw inspiratiewoord gebruikt heb en ik plaats het Woordenwensje op Social Media, zal ik je taggen, zodat je weet dat ie voor jou is!  Doe je mee?

Bij deze het gedichtje voor dag 1:

 

6 gedachten over “Woordenwensjes Challenge: Doe je mee?

  1. Jos den Toom schreef:

    Mijn woordenwensje is: Onbevooroordeeld. In het algemeen en niet voor iemand in het bijzonder.
    Ik zag je oproep via Tineke Blokzijl. Is getrouwd met een neefje van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *