Woordenwensjes – Week 3 – Uitgelicht: Prachtig kind

We zitten inmiddels alweer in woordenwensjesweek 4! Maar week drie had ik nog niet met jullie gedeeld. Steeds meer merk ik wat mijn woorden kunnen doen met mensen om mij heen, maar ook met totale vreemden. En dat vind ik leuk!!!

Uitgelicht

Ik licht er deze week even eentje uit en ik zal je vertellen waarom. Toen ik een aantal weken geleden voor het eerst een oproep deed tot inspiratiewoorden, wat Conny Marree één van de eersten die reageerde. Ik kende haar helemaal niet, maar voor mij maakt dat niet uit. De woorden die geschreven worden brengen mij vaak al snel op een idee waar het heen moet met een woordenwensje. Zo ook met haar woorden ‘een gedichtje voor moeders van kinderen met een diagnose’.

Prachtig kind

In mijn werk binnen GGZ heb ik al veel kinderen gezien met een diagnose. En dat werkt niet altijd vóór die kinderen. Ik had meteen in mijn hoofd dat het woordenwensje moest gaan over het kind achter die diagnose. En toen ontstond ‘Prachtig kind’:

Onzekerheid

Als ik een woordenwensje geschreven heb ontstaat er vrijwel meteen iets van onzekerheid. Zeker als ik dit ‘in opdracht’ van iemand geschreven heb. Zal dit zijn wat er verwacht wordt? Is het mooi genoeg?

Bevestiging

De bevestiging dat dit gedichtje voldeed aan de verwachting, kreeg ik al snel nadat ik het plaatste. De opdrachtgeefster zelf was erg tevreden over het gedichtje, maar zij was niet de enige die geraakt was door het woordenwensje! Inmiddels zijn we een week verder en is dit woordenwensje meer dan 75 keer gedeeld op Facebook en heeft het bericht een bereik van bijna 10.000 mensen! Ongelofelijk!

Ik ga door!

Met zo’n groot bereik op één bericht word ik weer even verder geholpen: ik ga door! Want wat is dit leuk! Wat hou ik ervan om zo, in het kort, een verhaal van iemand te kunnen vertellen, iemand te kunnen raken met woorden. Dus, als je er ook één wilt? Kom maar op met je woord! Ik ben er klaar voor!

Hieronder de rest van de afgelopen week:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *